Останні новини

ПІСЛЯ ПОЧАТКУ ВАКЦИНАЦІЇ В «ТРОПІНИХ» ЗРОБИЛИ БІЛЬШЕ 4 ТИС. ЩЕПЛЕНЬ Рекомендовані

В клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних триває вакцинація проти COVID-19. Від початку вакцинальної компанії, станом на вечір 7 червня, було щеплено 4109 осіб, з них 556 отримали щеплення другою дозою вакцини.

 

 

Зокрема за вчорашній день 70 співробітників лікарні щепилися другою дозою вакцини AstraZeneca, яка використовується для повторної вакцинації осіб, які вже отримали перше щеплення аналогічної вакциною.  

 

Також вчора було проведено 120 щеплень залишками вакцини Pfizer/BioNTech, її першу дозу отримали співробітники дитячої обласної лікарні, працівники обласного центру громадського здоров'я та обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики.

Сьогодні і завтра імунізація буде здійснюватися мобільними бригадами лікарні, виїзди якої організовуються для проведення на дому щеплень людям, яким важко пересуватися, а також тим, хто за ними доглядає.

 

Нагадаємо, в даний час лікарня використовує для вакцинації нову партію вакцин, які надійшли нещодавно – Oxford/AstraZeneca (призначена для другої дози) та CoronaVac/Sinovac Biotech (для першого щеплення).

 

У найближчі дні щеплення вакциною AstraZeneca будуть проведені медичним, соціальним працівникам, а також літнім людям, які отримали разову дозу вакцини 12 тижнів тому.

 

Вакциною CoronaVac, призначеною для першої дози, зможуть зробити щеплення професійні групи – Державна митна служба, Держпродспоживслужба, працівники поштового зв'язку, сфери дорожнього господарства, авіаційного, морського та річного транспорту та ін. Також щеплення отримають люди, які записалися до листа очікування в додатку чи через сайт «Дія», або в свого лікаря, однак лише ті, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надається людям найбільш старшого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання, зокрема цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання та нирок.

 

Тож допоможіть своїм рідним та близьким записатися на щеплення: найпростіше – через сімейного лікаря. Розкажіть їм, чому важливо вакцинуватися проти COVID-19. Адже вакцинація – це єдиний ефективний спосіб захистити їх від коронавірусної хвороби. До того ж, коли ви повністю вакциновані від COVID-19, ви можете повертатися до тих активностей, від яких відмовилися через високий ризик захворіти.

 

Важливо зазначити, що люди, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію через свого сімейного лікаря, для пред’явлення за потреби при перетині державного кордону. (Не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з «імунними паспортами» чи «ковідними сертифікатами», які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття).

 

Вакцинація проти COVID-19 для українців є добровільною та безоплатною!

Про лікарню

Стаціонарна служба