Останні новини

РОЗПОЧАТО ВАКЦИНАЦІЮ ДРУГОЮ ДОЗОЮ ВАКЦИНИ ПРОТИ COVID-19 Рекомендовані

Сьогодні вранці фахівці лікарні Тропіних виїхали в Шуменський мікрорайон для проведення на дому щеплень другою дозою вакцини проти COVID-19 людям, яким важко пересуватися, та їх доглядальникам.

 

За сьогодні виїзною бригадою було вакциновано 11 осіб та планується прищепити ще 113 протягом тижня вакциною CoronaVac від компанії Sinovac Biotech, призначеною для другої дози. Максимально за день бригада може охопити вакцинацією на дому до 15 осіб, враховуючи, що потрібен певний час для спостереження за кожним щепленим.

 

В клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних кампанія з вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 почалася з 1 березня 2021 року. За цей час, станом на ранок 13 травня, щеплено (вакцинами різних виробників) 2921 особа, у тому числі 553 співробітників лікарні (що становить 50,3% від загального числа працюючих).

 

Випадків важких побічних реакцій після імунізації зареєстровано не було. Відзначалися лише ті, які прописані в інструкціях до вакцин і є нормальними реакціями організму на щеплення: підвищена температура тіла, слабкість, біль та набряк в місці ін'єкції.

 

Імунізація першою дозою в даний момент в лікарні не проводиться, але відновиться одразу після отримання нової партії вакцини.

 

Нагадаємо, вакцинація в Україні здійснюється відповідно до дорожньої карти, де проведені підрахунки кількості людей, яких необхідно вакцинувати, відповідно до пріоритетних груп. Залучення пріоритетних груп з кожного етапу відбувається при наявності достатньої кількості вакцини.

 

Наразі всі бажаючі мають можливість записатися в чергу на вакцинацію. Зробити це можна як за допомогою державних порталів, так і через реєстратури поліклінік, або, зателефонувавши до свого сімейного лікаря.

 

На сьогоднішній день до списку очікування на вакцинацію записалися понад 100 осіб.

Про лікарню

Стаціонарна служба