Останні новини

БУТИ В МЕДИЦИНІ – ЦЕ БУТИ СОБОЮ ... Рекомендовані

Посвята молодих спеціалістів в професію сьогодні відбулася в клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних.

Незвичайна, без святкового інтригуючого дійства, заповненої зали, виступів гостей та колег, без аури та передчуття початку шляху... Відразу – в киплячу, важку, важливу, реальну РОБОТУ. Відразу – в живе, суперечливе, болісне і, хочеться вірити щасливе відчуття своєї ролі та свого вибору.

В особливому форматі, з «дотриманням всіх карантинних заходів» колектив «Тропіних» прийняв до своєї медичної сім'ї 5 лікарів та 12 медичних сестер.

 

В такі умови сьогодні нас поставила пандемія COVID-19, дуже твердо визначивши свої пріоритети, зруйнувавши звичне, кардинально змінивши не лише роботу лікарні, але й в цілому наше мислення. Ця ситуація випробовує, надломлює, оголює суть професії, просвічує крихкість життя іноді до жорстокості...  прискорює час, відтіняє його цінність.

Саме у цей період і саме вам випало починати... Але якщо подивитися з іншого боку, то це можливість. Можливість відчути, прожити і пропрацювати в особливих умовах, складних, але тих, що дають приголомшливий досвід...

Приблизно так звернувся до молодих спеціалістів генеральний директор Леонід РЕМИГА. Він привітав молодь початком роботи в нашому колективі, побажав усім сил та удачі, терпіння, тому що становлення завжди тернисто, і зазначив, що «Бути в медицині це бути самим собою». Здавалося б, проста річ, а розуміння її лише в цих обставинах так розкрилося.

– Напевно, більш яскравої ілюстрації про складність професії медика та відданіть їй, ніж нинішня ситуація в лікарні, пов'язана майже з повним її перепрофілюванням під ковід-госпіталь, ще не було ніколи. Такою виразною, такою гострою, такою зсередини наша робота ще не була. Тому нехай усе найважче піде вам на користь, і нехай вам вдається бути успішними, бути чуйними до болю людини, бути поблажливими, працювати із задоволенням і з серцем.

 

До цих слів й побажань Леоніда Тимофійовича приєдналися також заступник медичного директора по медичному обслуговуванню дорослого населення Світлана Пшенична та заступник медичного директора з медсестринства Лариса Малета, а в їх особі весь колектив лікарні.

 

На завершення зустрічі керівники вручили молодим спеціалістам квіти. І як приємність – усім фахівцям до цього дня були виплачені грошові премії.

 

У добру путь, наші молоді колеги! Нехай вам вдається!

Про лікарню

Стаціонарна служба