Останні новини

ВАКЦИНАЦІЯ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ COVID-19 Є НЕОБХІДНОЮ ТА БЕЗПЕЧНОЮ Рекомендовані

Нагадуємо про необхідність вакцинуватися, навіть під час карантину.

 

 

За інформацією МОЗ, рівень охоплення плановими профілактичними щепленнями за останні півроку в Україні знизився на 3 – 27,7%.

 

Спеціалісти педіатричної служби клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних також відмічають зниження показників вакцинації. За даними служби за 6 місяців, план вакцинації проти поліомієліту до 1 року виконаний на 42,0% (проти 53,9% у 2019 році), кору, паротиту та краснухи (КПК) у 1 рік – 29,7% (проти 46,6 %), у 6 років – 71,6% (проти 90,7%).

 

Така ситуація досить загрозлива. В умовах пандемічного поширення нового коронавірусу потрібно забезпечити захист від інфекцій, які попереджає вакцинація. Будь-яке порушення планової імунізації призведе до спалахів або зростання кількості випадків вакцинокерованих інфекцій, зокрема і випадків, що потребуватимуть госпіталізації та інтенсивної терапії, – зазначають фахівці.

 

За повідомленням Центру громадського здоров’я України, станом за 5 місяців цього року лише 30% дітей першого року життя, які потребують обов'язкових щеплень, отримали всі 3 дози вакцини для профілактики поліомієліту. Захист від кору, паротиту та краснухи  отримали лише 28,3% дітей віком до року. За розрахунками даної тенденції, до кінця поточного року охоплення щепленнями сягне лише 67,9%, чого недостатньо для формування колективного імунітету необхідних 95%.

 

Тож закликаємо батьків надолужити пропущені щеплення дітей за віком.

 

Разом з тим, не забувайте про своєчасну ревакцинацію для профілактики правця та дифтерії у дорослих, це є надто важливо. За даними МОЗ, найвища захворюваність і смертність від правця – саме у людей літнього віку, які працюють у сільському господарстві, на присадибних ділянках тощо.

 

Всіма необхідними вакцинами для планових щеплень лікарня Тропіних забезпечена. Маршрути пацієнтів, які звертаються з метою отримання щеплення та на огляди – розділені. 

 

Щоб обговори деталі майбутньої вакцинації та визначити час візиту для проходження щеплення, ви можете зателефонувати своєму лікарю.

 

Чекаємо на вас!

 

Про лікарню

Стаціонарна служба