Останні новини

В «Тропіних» з'явиться сучасне ендоскопічне обладнання для діагностики лор-патології у дітей Рекомендовані

 

Лор-кабінет дитячої поліклініки №1 клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних найближчим часом буде оснащений сучасним ендоскопічним обладнанням.

 

 

Заступник головного лікаря з педіатричної служби Людмила ПАНЧЕНКО та молодий лікар дитячої поліклініки Анжела ЧУРСІНА стали ініціаторами участі у міському конкурсі в рамках цільової програми «Громадський бюджет», представивши проект «Вільне дихання вільне життя».

 

Його ідея – покупка ендоскопічного обладнання для оснащення лор-кабінету дитячої поліклініки №1, яке дозволить здійснювати більш детальну та ефективну діагностику, а також ряд маніпуляцій маленьким пацієнтам, в тому числі дітям з особливими потребами.

 

Представлений медиками проект, серед 73 проектів від жителів міста, отримав найбільшу кількість голосів в категорії «Малі проекти» (553 голоси) і став переможцем.

 

Херсонці голосували онлайн, а також в пунктах супроводу Платформи «Громадський проект», створеної технологічною громадською організацією SocialBoost.

 

На церемонії нагородження переможців, яка днями відбулася в Херсонській міській раді, Людмилі Панченко був вручений сертифікат «Проект-переможець 2019».

 

За словами Панченко, зараз проект знаходиться на стадії реалізації. І в найближчі два місяці за кошти міського бюджету має відбутися закупівля обладнання, до комплекту якого входить три ендоскопа, відеосистема, отоскоп та ноутбук. Загальна сума проекту 172 тис. 300 грн.

 

Лікар-отоларинголог Анжела Чурсіна прокоментувала, що завдяки сучасним інструментам, діагностику ЛОР-органів можна буде проводити без пальцевого дослідження та задіяння рентгенівських методів. Зокрема, при підтвердженні таких діагнозів, як аденоїди, риносинусити, алергічний риніт, поліпи, пухлини, виявлення сторонніх предметів тощо.

 

Лікар також відзначила, що маніпуляції на цьому обладнанні менш дискомфортні, що дуже важливо для діток, і зокрема для особливих діток. Адже носові й вушні ходи у малечі дуже вузькі, а огляд лікаря нерідко сприймається дитиною з насторогою.

 

Використовуючи нове обладнання, ми зможемо отримувати зображення зі збільшенням і передавати його на монітор. Це дозволяє на більш високому рівні проводити діагностику ЛОР-захворювань та відслідковувати процес одужання на всіх етапах, зазначає лікар.

 

Вітаємо наших переможців і дякуємо за підтримку усім, хто проголосував за проект, що націлений на допомогу дітям!

 

Про лікарню

Стаціонарна служба