Останні новини

Кардіошкола для херсонських лікарів Рекомендовані

4 жовтня в актовому залі Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних відбулася кардіошкола на тему: «Підсумки кардіоконгреса 2018. Нові європейські рекомендації по артеріальній гіпертензії». Вчитися новому зібралися кардіологи, лікарі загальної практики – сімейної медицини, терапевти.

 

Відкрила захід завідуюча кардіологічним відділенням КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Лучанського», головний експерт з кардіології управління охорони здоров’я Херсонської міської ради Любов Миргородська.

Привітавши присутніх, вона зазначила: «В цьому році в Києві проходив XIX Національний конгрес кардіологів України, стратегічні напрямки якого були направлені в сторону роботи сімейного лікаря. Кардіологія України ділиться з сімейними лікарями основними постулатами кардіологічної спільноти. Специфічні питання продовжуватимуть вирішувати кардіологи, але є питання стратегічні: сімейний лікар має знати, як діяти в різних ситуаціях».

Любов Іванівна тезисно окреслила нові європейські рекомендації по артеріальній гіпертензії, аритмології, тромбоемболічних ускладненнях, лікуванню гіпертонії у пацієнтів з онкологією, цукровим діабетом, тощо. Розглядалися особливості лікування гіпертонії у курців, пацієнтів з цукровим діабетом, подагрою, хронічним захворюванням нирок, гіпотеріозом. За словами фахівця, підвищеним тиском вважаються показники, вищі 130/90. Попри значну смертність від серцево-судинних хвороб всього чверть опитаних хворих з артеріальною гіпертензією мають високу прихильність до лікування.

Захід був надзвичайно корисним для лікарів міста, адже отримані знання знадобляться в повсякденній практиці сімейного лікаря і терапевта.

Про лікарню

Стаціонарна служба